U saradnji sa fotografom Nemanjom Đorđevićem

Kontakt konferencija će ove godine, jednim delom, biti posvećena i velikom umetniku Marku Laneganu, a u saradnji sa fotografom Nemanjom Đorđevićem i Balkanrock muzičkim portalom 📸.

Izložba fotografija Laneganov put ka sutrašnjici biće postavljena u Anti Shop Elektropioniru uoči #Kontakt2022 konferencije. Otvaranje je 23. marta u 16 č, a izložba traje do 30. marta.

Nemanja Đorđević je rok fotograf, videograf i dugogodišnji urednik muzičkog veb-portala Balkanrock. Inicijator je koncertnog serijala Balkanrock Sessions, koji je nastao kao odgovor na potrebe publike u doba pandemije za kvalitetnim muzičkim sadržajem, praćenim intervjuima sa muzičarima. Više puta je nagrađivan za dostignuća u oblasti fotografije 📸.

Foto: Redportal.rs/Branislav Milošević

Priredio je više od 30 samostalnih izložbi u zemlji i regionu i učestvovao na mnogim grupnim izložbama fotografija 😎. Od samostalnih aktivnosti izdvajaju se izložbe Beating drum is a heart (2020); Iskrenost, nastala u saradnji sa sa američkim sastavom Wovenhand (2017); Nebeska tema, posvećena Vladi Divljanu (2016); Senke Zvuka (2015); Raskorak, koja sa bendom Block Out obilazi Srbiju (2012). Od grupnih aktivnosti sledi učestvovanje na tradicionalnim izložbama Rock momenti (sa Anamarijom Vartabedijan i Stanislavom Milojkovićem 2020; 2018; 2015). Izlagao je u okviru Festivala srpskog podzemlja u Beogradu, EXIT festivala u Novom Sadu, Arsenal festa u Kragujevcu, Demofesta u Banjaluci, Dum Dum festa u Leskovcu.

Marija S. Đorđević, istoričarka umetnosti, o izložbi je rekla:

,Izložba fotografija Nemanje Đorđevića posvećena Marku Laneganu predstavlja vizuelni omaž kultnom muzičaru, koji nas je nedavno napustio, prerano i potpuno iznenada. Iza čuvenog umetnika stoji duga i izuzetno plodna muzička karijera, impresivne diskografije i brojne značajne saradnje. Tokom svojih turneja, Beograd je 4 puta ugostio Marka Lanegana i njegov bend. Đorđević je kao višegodišnji aktivni rok fotograf imao prilike da fotografiše svaki njegov nastup i da ga jednom prilikom intervjuiše. Fotografije u postavci treba posmatrati integralno, iako se sastoje iz 2 dela.

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu - Kontakt konferencija - održaće se u Beogradu od 24. do 26. marta 2022, u organizaciji producentske kuće Kontakt konferencija, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala - CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda. Kontakt 2022. biće podeljen u 3 programske celine: tribine i paneli; izložbe i radionice; muzički deo programa (koncerti).

Autor: redportal.rs

#Kontakt

#Kontakt konferencija

#izložbe

#nastupi

#paneli