Najbolja srpska atletičarka odbranila je titulu na Svetskom prvenstvu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta odbranila je titulu na dvoranskom prvenstvu koje se ovog vikenda održalo u Beogradu i donela Srbiji novu zlatnu medalju skokom od 7,06 metara! 🤩🤩🤩

Tokom intoniranja himne Bože pravde naša atletičarka je i zaplakala, a potom na konferenciji za medije "otvorila dušu".

IZVOR: TW / @crossingfire

- Pritisak je dobra stvar, ne možete da zamišljate da će sve biti idealno, kao da je trening. Volim izazove, posle toliko takmičenja, poraza, svega, to je deo igre. Meni je tako nešto potrebno, to su krucijalni momenti, osećate da morate da razmišljate samo o sebi, da ono što radite na treningu ponovite na takmičenju. Bilo mi je teško da se fokusiram na takmičenje u sjajnoj atmosferi. Možda sam malo propustila taj deo, ali sam veoma, veoma, veoma srećna. Znala sam da moram da napravim odličan skok da bih odbranila titulu - započela je Ivana, a potom nastavila:

- Ne mogu da kažem da je ovo nagrada za sve kroz šta sam prošla, ali je bio izazov. Ponosna sam što sam došla do toga da branim titulu u svojoj zemlji, to ne sme da se propusti. Nije nikako bilo lako, celo takmičenje sam pokušavala da napravim taj jedan skok. Na svakom jurim taj neki. Nije bilo kvalifikacija, to je dodalo neku tenziju, koliko god da si dobar, ne možeš da se praviš imun. Znala sam da skok preko 7 metara može da bude dovoljan za zlato. Nisam neke tehničke stvari koje nisu bitne. Mi između sebe znamo šta sam mogla, najbitnije je da sam uspela da odbranim titulu i da sam osvojila najsjajnije odličje, ne znam šta bih više mogla da poželim - rekla je Ivana.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Srpska atletičarka imala je problema sa frizurom na Belgrade Indoor Meeting-u koja ju je omela u skoku:

- Imali su par makaza i jednu mašinicu na tribinama spremni - našalila se Ivana.

Ivana se potom osvrnula na dalje planove u karijeri:

- Pravim kratkoročne planove, zdravlje nam je prioritet, postoje granice preko kojih mogu i treba da idem i stvari preko kojih nema potrebe da idem. Ovo je bilo nešto što sam sebi ostala dužna pred domaćom publikom, to je nešto što ću pamtiti celog života, ostaće mi u najlepšem sećanju. Bože zdravlja da sam dobro, motivisana, priika će uvek biti ako sam zdrava i spremna.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Svetska šampionka govorila je o momentu intoniranja srpske himne, kao i o atmosferi u dvorani koju je domaća publika ispunila do poslednjeg mesta:

- Posebno lep momenat. Nekad mi bude žao što ne zapevam. Jedva se suzdržavam i ovako da ne plačem i da ne padnem u nesvest. Veličanstveno je, kada čuješ publiku, svi dele tu emociju, divno.

- Ko god da je bio, gledao, osvo je bilo veličanstveno. Mi smo srčan narod, volimo sport, presrećna samm. Ne samo zbog podrške koju sam ja dobila, već i ostali. Svi imaju široke osmehe, srećni su, to su lepe stvari i to je nešto što treba da se ponese iz Beograda, da se prepričava. Da se ponovi - zaključila je Ivana Vuleta.

Autor: redportal.rs

#atletika

#beograd

#ivana spanovic

#ivana vuleta

#svetsko prvenstvo