Kako navode, susret moguć tek nakon potpisivanja mira

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bi mogao da se sastane sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom u sledećih nekoliko nedelja, preneo je pomoćnik Zelenskog juče. Međutin, sastanak bi jedino mogao da se dogodi tek kada bi se potpisao mir između dve zaraćene strane:

Čim se završi rad na dogovoru, počećemo sa organizovanjem sastanka. Dogodiće se za nekoliko nedelja. Lokacija, sa drge strane, nam nije važna. Može da bude bilo gde osim u Rusiji.

Finaliziranje mirovnog dogovora može potrajati duže vreme, od nekoliko dana pa sve do 10 dana. Trenutno, i jedna i druga strana insistiraju na svojim verzijama događaja:

Povlačenje svih trupa Ruske Federacije, i to odmah, je jedno od glavnih aspekata mirovnog dogovora. Međutim, mirovni dogovor velikim delom nije samo ograničen na Rusiju i Ukrajinu, već uključuje i Poljsku. Kao i druge države koje bi bile garantori bezbednosti Ukrajine. Potpisivanje mira će jedino završiti aktivnu fazu rata. Sumnjam da će rat tu da se završi za Ukrajince. Ne posle svega kroz šta smo prošli.

Autor: redportal.rs

#Invazija

#Ukrajina

#Zelenski

#dogovor

#mir

#primirje

#putin

#rusija

#sastanak