Radovi su najpre počeli u Ulici Borisava Pekića

JKP Vodovod u Kruševcu je započelo zamenu najstarije mreže na teritoriji grada - u naseljenom mestu Čitluk, gde su 223 domaćinstva, pa tri kilometra starih cevi zauvek odlazi u istoriju.

- Radovi su najpre počeli u Ulici Borisava Pekića, u februaru je zamenjena kompletna vodovodna mreža duga 640 metara, a sada se prevezuju priključci - objašnjava direktor JKP Vodovod Vladimir Milosavljević, dodajući da pored Dedine, Čitluk ima najstariju vodovodnu mrežu, zbog čega često dolazi do kvarova.

U Aleksinačkoj ulici - na 330 metara - dotrajale cevi zamenjuju novim, polietilenskim, sa pratećim priključcima. U planu je i kompletna rekonstrukcija još tri ulice: Desanke Maksimović, Moravske i Stevana Todorovića. Ukupna vrednost radova je oko 40 miliona dinara, a korisnici u Čitluku će dobiti 3.150 metara potpuno nove vodovodne mreže i pouzdano snabdevanje.

- Iz ovogodišnjeg budžeta lokalne samouprave i iz "kase" JKP Vodovod opredeljeno je 160 miliona dinara, što je dvostruko više nego prethodne godine - kaže gradonačelnica Jasmina Palurović.

- A, prioritet nam je ostao isti: rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u kritičnim zonama grada, gde su učestale havarije zbog pucanja starih i dotrajalih cevi.

Posle izgradnje vodovodne mreže, radiće se na sređivanju samih ulica, za šta je - po rečima gradonačelnice Kruševca - izdvojeno oko 45 miolion dinara.

U Aleksinačkoj i Ulici Desanke Maksimović predviđeno je sređivanje asfalta, za taj posao je opredeljeno oko 25 miliona dinara, a novi lik dobiće bezmalo kilometar i po puta koji je širok pet metara.

Počeli su i radovi u Humskoj ulici, do groblja na Begovom brdu, dužine 420, a širine tri i po metra, što će koštati 9,7 miliona dinara. Uskoro na red dolaze Ulica Popa Marinka - duga 350, a široka tri i po metra, po ceni od oko 5,5 miliona dinara - i Ulica Radojke Živković, duga 280, a široka pet metara, za koju je planirano pet miliona dinara.

Autor: Novosti.rs

#Kruševac

#vodovod