Jutros je nebo izneadilo građane

U industrijskoj zoni Jezero na Jaračkom putu, počele su da se grade dve nove fabrike na tri hektara, a vrednost obe investicije iznosi oko 14 miliona evra. U dva nova pogona do kraja godine biće otvoreno još najmanje 60 radnika.

Domaća kompanija Belt iz Kraljeva, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, otvoriće pogon za proizvodnju armaturne mreže, a odmah pored nje niče fabrika firme Aleks inženjering i građevinarstvo koja se bavi proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima.

- To su naše dve domaće kompanije, koje će u prvoj fazi zaposliti po 30 radnika, s tim što će Aleks inženjering i građevinarstvo već u narednoj fazi zaposliti novih 50 radnika. I jedna i druga kompanija planiraju završetak radova na pogonima do kraja ove godine, kada se očekuje i pokretanje procesa proizvodnje - kaže Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Dušan Beloica ispred kompanije Belt kaže da je ovo treća investicija ove kompanije u Sremskoj Mitrovici, vredna oko osam miliona evra. Gorjana Kuzmanovski, vođa projekta izgradnje fabrike Aleks inženjering i građevinarstvo kaže da će većina proizvoda iz ove fabrike ići u izvoz.

Grad Sremska Mitrovica poslednjih godina pokazao se kao operativna i efikasna lokalna samouprava koja je stvorila ambijent za domaća privatna ulaganja. To je, kako je ocenio Samardžić, u ovo krizno vreme možda od presudnog značaja, jer nema preterane zavisnosti od promenjivih uslova i promena na međunarodnim tržištima.

Autor: novosti.rs

#Nebo

#kisa

#oblaci