U petak 1. aprila u Božidarcu, na Festivalu Vračar Rocks, nastupaju bendovi Seljačka buna, Hadži Prodane Duše i Sanitarijum.

U petak 1. aprila u Božidarcu, na Festivalu Vračar Rocks, nastupaju bendovi Seljačka buna, Hadži Prodane Duše i Sanitarijum.

Seljačka buna je beogradski alternativni agrometal bend koju karakterišehevi metal i hard rok zvuk, poznat po žestokim i energičnim nastupima i satiričnim i ironičnim tekstovima.

„Prvoaprilski beogradski koncert će biti prilika da publika čuje po prvi put pesme koje su nedavno izašle, uz sve ostale dobro poznate hitove. Dajte samo slanine i bela luka“ poručuju članovi benda uz poziv na opštonarodno veselje, do sada (verovatno) neviđenih razmera.

Foto: redportal.rs

Bend Hadži Prodane Duše nakon skoro tri godine ponovo nastupa uBeogradu. 

„Naš poslednji koncert u Beogradu je bio 2019. godine na Beer festu. Prilično smo ushićeni zbog toga, malo nas je, kao i sve, pandemija usporila, ali je vreme dase nadoknadi propušteno. Nadamo se da se publika u Beogradu uželela nas, kolikosmo mi njih“. – kažu članovi benda.

Bend Hadži Prodane Duše je osnovan 2009. godine. Bend je poznat po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih sastava na regionalnoj sceni.

Nakon pobede na 50-oj jubilarnoj Zaječarskoj gitarijadi izdaju album naziva "Racionalna manjina" za izdavačku kuću PGP RTS.

Foto: redportal.rs

Bend Sanitarijum je autorski alter. metal bend iz Beograda, osnovan2016. godine. Jedan od najtrofejnijih bendova na našim prostorima. Pobednicisu, između ostalog, na festivalima: Bunt rock festival 2022; 53 Zaječarskagitarijada, po glasovima publike, 2019 godine; 37 Majska gitarijada 2017, Mobilmusic festa #2, Rokerijada 2020, Bass player festival 2017, Rokerijada 2020. idrugih. 

Bend je prepoznatljiv kao vizualno atraktivan i svirački prepoznatljiv bend, koga karakteriše čvrst zvuk, koji se za vrlo kratak period nametnuo kao jedan od najoriginalnijih alter. metal bendova u regionu.

Program počinje u 20h, karte u preprodaji u Felix Shop, TC Sremska po ceni od 500 dinara, dok je cena ulaznice na dan kocerta 700 dinara.

Autor: redportal.rs

#Muzika

#Seljačka buna

#hadži prodane duše

#koncert