Na ATP turniru učestvovaće najzvučnija imena iz belog sporta

Nakon prošlogodišnjih uspešno organizovanih teniskih turnira, ove godine, srpska prestonica ponovo će ugostiti neke od najboljih igrača u belom sportu u okviru ATP turnira serije 250 Serbia Open 2022.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Turnir na šljaci biće održan od 17. do 24. aprila na terenima Teniskog centra Novak, a pored svetskog broja dva, Novaka Đokovića, u Beograd stižu i Gael Monfils (FRA), Dominik Tim (AUS), Kristijan Garin (CHI), Karen Kačanov (RUS). Od domaćih igrača na Serbia Open 2022 imaćemo priliku da gledamo Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Jedna od najvažnijih novina u odnosu na prošlogodišnji turnir jeste i da će mečeve ove godine publika moći da prati sa tribina od početka. Prvi dan kvalifikacija, 17. april biće besplatan za sve posetioce. Takođe, ove godine, turnir će imati i važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo, i to ne samo u Beogradu već i širom Srbije, tako da će sadnja trajati cele godine na mestima koja su za to određena od strane nadležnih službi.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Đorđe Đoković, direktor turnira, u specijalnom razgovoru sa Ninom Kolundžijom, istakao je šta nas sve očekuje ove godine na ATP turniru serije 250 u Beogradu:

- Ponosni smo što smo prošle godine dobili najviše ocene za organizaciju čak pet profesionalnih teniskih turnira u Beogradu. Ove godine nastavljamo sa istim entuzijazmom i sigurni smo da će Beograd u aprilu biti centar tenisa i pravog sportskog duha - izjavio je Đorđe Đoković i dodao:

- Pored toga što ćemo imati publiku svaki dan na tribinama, prvi put ove godine otvaramo i navijačko selo u okviru koga će za sve posetioce biti organizovane različite aktivacije zabavnog karaktera poput mini koncerata i aktivnosti koje promovišu sport, porodična druženja i zdrave navike.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na ATP turniru serije 250 Serbia Open 2022, u singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača. Organizatori su najavili da će svi mečevi biti prenošeni na Javnom servisu i kanalima Arena sporta.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Prodaja karata za predstojeći Serbia Open 2022 kreće od četvrtka, 17. marta. Za sve ljubitelje belog sporta, u ponudi će biti dva tipa ulaznica – ulaznice za mečeve na centralnom terenu i ulaznice za navijačko selo i mečeve na terenima 1 i 2.

IZVOR: YT / Redportal RS

Autor: redportal.rs

#beograd

#djordje djokovic

#novak djokovic

#serbia open

#teniski turnir