Jelena Veličković, udovica navijača Gorana Veličkovića Goksija za čije je ubistvo optužen klan Belivuk-Miljković, pojavila se prošle nedelje u Specijalnom sudu u Beogradu u majici sa likom pokojnog supruga. Veličkovićevu je tada obezbeđenje opomenulo da ne može tako obučena da prisustvuje suđenju, te je ona postupak pratila obučena u kaput.

Kako je udovica potvrdila za Kurir, sudska straža je jeste opomenula, ali je ona ipak prisustvovala pripremnom ročištu.

- Ne vidim nikakav problem u tome što sam na suđenje došla u majici sa likom mog muža koga je taj klan ubio. Moj muž je bio dobar čovek, navijač Partizana, ne kao ti ljudi kojima se sudi - kaže Veličkovićeva i nastavlja:

- Dva sata smo čekali na početak ročišta jer su pripadnici SAJ sa psima proveravali sud, kako bi se utvrdilo da li su možda članovi klana uneli neko oružje ili eksploziv. Kada smo ušli zaustavio me je stražar i rekao da ne mogu da prisustvujem suđenju u toj majici i da idem da se presvučem. Pobunila sam se, kao i moja advokatica Vesna Golubović koja je pitala gde stoji u pravilniku da ne mogu da nosim sliku mog ubijenog muža na odeći. Da ne bih više pravila probleme, obukla sam kaput i tako provela suđenje - priča Jelena Veličković.

Inače, majica koju je udovica nosila na suđenju, prvi put je u javnosti viđena prošlog leta, posle opela Goranu Veličkoviću koje je održano u Sabornoj crkvi. Tada je, nakon podizanja optužnice, porodica odlučila da održi pomen kome su prisustvovali prijatelji pokojnog Goksija.

- Poslednjeg dana jula održano je opelo kome je prisustvovalo nekoliko stotina navijača Partizana. Oni su tada nosili crne majice sa žutim natpisom na leđima: "Gore na nebu armija prava" i veliki barjak sa likom ubijenog Veličkovića - priča naš izvor:

- Ista grupa navijača uradila je i mural posvećen Goksiju na Dorćolu u ulici Kneginje Ljubice gde su položeni venci i zastave navijačkih grupa i zapaljene sveće. Grobari su se skandiranjem ispred Saborne crkve, a nakon toga i bakljadom na Kalemegdanu, po poslednji put oprostili od Veličkovića.

Autor: Pink.rs

#Goran Veličković

#veljko belivuk