Doživotna robija

Prošlo je godinu dana od stravičnog zločina koji je šokirao Austriju, ali i Srbiju, kada je Srbin Nenad L. (27) iskasapio svoju suprugu Dajanu Lazarević (22), takođe našu državljanku, a zatim njeno telo sakrio u fioku od kreveta, dok su njihova deca sve vreme bila u stanu, prenosi Pink.rs.

Za ovaj zločin koji je Nenad počinio 20. marta 2021. godine, austrijske vlasti osudile su ga na doživotnu kaznu zatvora, a u obrazloženju suda stoji da su osumnjičeni i žrtva bili u lošim odnosima i da je ona htela da ga ostavi.

Optuženi je u napadu više puta udario Dajanu u lice, a ona ga je tada ujela za prst. Potom je on uzeo nož iz fioke i nekoliko puta isekao ženu po vratu, a zatim je drugim nožem izbo još nekoliko puta u grudi. Nakon zločina je pozvao dadilju da mu pričuva decu, jer, navodno, njegovoj supruzi nije dobro. Tada je otišao u policiju i posle nekoliko sati se predao - rekao je sudija na suđenju.

Krvavom piru prethodio je niz incidenata i loši bračni odnosi između Nenada i Dajane. Ubijena devojka početkom prošle godine podnela je zahtev za razvod braka od Nenada zbog višegodišnje torture koju je od njega trpela. U decembru 2020, on je nožem nasrnuo na nju, njene roditelje i njenog brata na proslavi, pa mu je sud u Salcburgu propisao zabranu prilaska.

Austrijski mediji preneli su da je Nenad više puta tukao svoju suprugu i da ju je redovno davio, kao i da joj je slao pretnje kako će je "ubiti kao kokošku" i da je više puta rekao da nema problem sa tim da joj naudi.

Nakon što je svoju suprugu iskasapio noževima, potpuno mirno je otišao u policiju. A da celokupna situacija bude još strašnija, njihova dečica su bila u prostoriji pored, jedna ćerka je tada imala 4 godine, druga je imala 7 meseci - ispričao je izvor Kurira.

Autor: pink.rs

#Crna Hronika

#Iskasapio ženu

#muz

#zena