Evo šta je Patrijarh poručio

Patrijarh Porfirije osveštao je novi kompleks Kliničkog centra Srbije. Poglavar Srpske pravoslavne crkve je poručio da je blagoslov i radost velika za sve nas što se nakon mnogo decenija završio Klinički centar Srbije, prenosi RTS.

Patrijarh Porfirije je prilikom osveštavanja novog kompleksa Kliničkog centra naveo da je blagoslov i radost velika za sve nas što se nakon mnogo decenija završio Klinički centar Srbije.

- Vi mnogo bolje od mene znate šta to znači pre svega za vas, u smislu mogućnosti i kapaciteta, sa jedne strane tehničkih, a sa druge strane, što je još važnije i vaših ličnih potreba - rekao je patrijarh.

- Imate uslove i okolnosti da pružite najbolje od sebe kako bi svako od onih koji dođe na ovo mesto bio tretiran i lečen na najbolji mogući način. Drugim rečima, sve ono što zavisi od vas, od nas ljudi, vi sad imate mogućnost da dovedete do maksimuma - rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Osvećenju su, između ostalih, prisustvovali vikarni episkopi remezijanski Stefan i hvostanski Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kliničkog centra Milika Ašanin, dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović, direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac.

pročitajte još

DRON sleteo u Rumuniju!

Autor: rts.rs

#klinicki centar srbije

#patrijarh

#porfirije