Đoković ponovo PRVI

Iako mu ne daju da nastupa na turnirima, Đoković je i pored toga prvi na svetu! Od obog ponedeljka opet ima najviše bodova na ATP listi, iako to nije zvanično ubeleženo.

Na sajtu ATP-a videćete da je Danil Medvedev i dalje prvi, iako zapravo u ovom momentu ima 55 bodova manje od Novaka.

Stvar je zapravo u sistemu brojanja u kome će se bodovi osvojeni prošle godine na Indijan Velsu Danilu Medvedevu oduzimaju tek narednog ponedeljka.

Prošle sezone Indijan Vels je bio mesto gde smo videli mnogo iznenađenja. Novaka nije bilo, Danil Medvedev je ispao u četvrtom kolu od Grigora Dimitrova, a Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev su "izleteli" u četvrtfinalu.

Kada se Medvedevu obrišu bodovi koje brani, on ostaje na 8.410 bodova, što je manje od Novaka koji je na 8.465.

A šta je potrebno da bi Novak sledećeg ponedeljka ponovo osvanuo kao prvi reket sveta? Poraz Medvedeva što pre.

Aleksander Zverev je ispao na samom startu turnira i nema nikakvu šansu ni da se približi Novaku, tako da o njemu ne treba brinuti.

Što se tiče Danila Medvedeva njega sada čeka meč sa Gaelom Monfisom i taj susret bi trebalo da počne oko 19 časova.

U karijeri je Rus igrao dva puta sa Monfisom, prvi put je poražen u Roterdamu 2019. godine, a nakon toga je u Sofiji iste godine pobedio iskusnog Francuza. Ipak ako bi pobedio u svom meču trećeg kola Indijan Velsa to mu ne bi bilo dovoljno.

Ako pobedi doći će do 8.455 bodova, što je i dalje deset manje od Novaka, tako da su mu potrebne dve pobede, tj. plasman u četvrtfinale.

Ukoliko prođe Monfisa u narednom meču će se sastati sa boljim iz meča dva Španca - Roberta Bautiste Aguta i Karlosa Alkaraza.

Potrebna su mu još dva koraka da ostane iznad Novaka, ostaje da se vidi da li će uspeti u tome.

Autor: mondo.rs

#Indian Vels

#atp

#bodovi

#danil medvedev

#novak

#prvo mesto

#đoković