Poziv za filmske stvaraoce otvoren do 15. marta

Jubilarni 15. Beldocs festival, jedan od vodećih dokumentarnih filmskih festivala u ovom delu Evrope, biće održan od 11. do 18. maja u Beogradu, preneli su organizatori. Prema njihovim rečima, na festivalu će se u 12 programskih celina premijerno prikazati više od 100 najboljih dokumentarnih filmova danas.

- Ponosni smo što smo za 15 godina kontinuirano rasli, kao festival i kao organizacija. Ove godine, želimo posebno da privučemo novu publiku, jer znamo da uzbuđenje i strast ka smelim, autentičnim i kreativnim filmovima koje delimo, može da bude inspirativno za mnoge ljude. Imajući u vidu da je žanrovski gledano, dokumentarni film jedan od najbrže rastućih i u produkcionom smislu, ali i u pogledu sve veće popularnosti, sigurni smo da ćemo ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo - izjavila je Mara Prohaska Marković, direktorka Beldocs festivala.
View this post on Instagram

A post shared by Beldocs (@beldocsfest)

IZVOR: IG / @beldocsfest

Umetnički direktor festivala Marko Grba Singh rekao je da su organizatori ostali posvećeni pronalaženju najkvalitetnijim aktuelnim filmovima, uz poseban osvrt ka novim medijima i tehnologijama, pa samim tim i upoznavanju sa vrhunskim autorima.

- Želimo da, razvijanjem novih filmskih stvaralaca i autorskih izraza, utičemo nabudućnost i da napravimo razliku u našem društvu. Radujemo se predstojećemjubilarnom Beldocs festivalu, koji je jedinstvena prilika da se premijerno unašoj zemlji pogledaju najbolji dokumentarci iz celog sveta - dodao je on.

Poziv za filmske stvaraoce Poziv za prijave projekata otvoren je do 15. marta, a u okviru festivala će se organizovati brojne aktivnosti, nakon kojih će se dodeliti i novčae nagrade za naredne filmske projekte, koji će biti usmereni za razvoj budućih filmova.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt fesivala na beldocs.rs, pa eto, ako ima zaintresovanih - prijavite se! 😊🎬

Autor: redportal.rs

#15. beldocs festival

#BELDOCS

#Beldocs festival

#Mara Prohaska Marković

#Marko Grba Singh