Devetorica igrača lišena su slobode.

Mediji u Austriji pišu o nameštanju mečeva u toj zemlji, a navode da su u celu priču umešani Srbin i Hrvat, prenose Novosti.rs.

Reč je o mečevima nižih liga, ali je sve privuklo pažnju FS Austrije i tamošnjih organa reda. Policija je postupila po nalogu tužilaštva, devetorica igrača lišena su slobode.

Radi se o igračima iz Srbije i Hrvatske, pojedini su samo poreklom sa ovih prostora. Na spisku uhapšenih zbog sumnji da su nameštali utakmice nalaze se: Robert Bencun, Ratko Buljić, Dejan Ćosić, Miloš Gicić, Bartolomej Kuru, Marjan Markić, Dejan Nešović, Filip Peterman i Endrju Strapajević.

Buljić (25) je Srbin iz Doboja, Miloš Gicić (34) je rođen u Srbiji, Dejan Ćosić je poreklom iz Austrije, dok je Dejan Nešović momak čiji su roditelji iz Kladova, prenose austrijski mediji. Pomenutoj grupi fudbalera izrečena je mera privremene suspenzije do konačne odluke koja će biti izrečena po završetku celokupne istrage i suđenja.

"Integritet u sportu je dragocena vrednost, bez obzira na ligu. Zbog toga smo odlučili da pažljivo preispitamo stvari i da “Sportradar” prati treći nivo takmičenja za potencijalno sumnjive mečeve od početka tekuće sezone, pored kurseva preventivne obuke koje kontinuirano sprovodi “Plai Fair Code”. Na ovaj način bi se mogao preduzeti važan korak kao deo naše politike nulte tolerancije na nameštanje utakmica", izjavio je povodom akcije policije predsednik Austrijskog fudbalskog saveza, Gerhard Miletić.

Autor: novosti.rs

#Hrvat

#Kladionica

#Srbin