Državna banka nudi maksimalnu kamatu za svu štednju u kineskoj valuti

Sada kada je Rusija i zvanično odsečena od američkog dolara i evra, ruska banka VTB (koja je u vlasništvu države) ponudila je svojoj klijenteli opciju da otvore štedne bankovne račune u juanu na kojima će moći da čuvaju devize Juana sa kamatnom stopom od čak 8%.

VTB je druga po veličini ruska banka koja je pogođena sankcijama Zapada kojima je cilj potpuna izolacija rusije od svih finansijskih tokova.

Kako je banka navela u izjavi:

U svetlu trenutne sizucije rastućeg dolkara i evra, mnogi klijenti pokazuju interesovanje da investiraju i u druge devize - juan je u tom kontekstu jedan od najstabilnijih i najobećavajućih opcija za investiranje.

Klijenti će moći onlajn da otvore račune u banci sa minimumom od 100 juana, što je oko 16%. Dok će u ekspoziturama banke moći do ostave depozit od minimum 500 juana.

Prema njihovoj izjavi, ova ponuda će biti najprofitabilnija alternativa štedin računa u deviziama. Godišnji priliv od kamate na tromesečni depozit je 8% u dolarima i 7% u evrima.

U međuvremenu, šestomesečni depozit u rubljama godišnje donosi 21% profita od kamate. Prema izveštajima VTB banke samo prošle nedelje preko trilion rubalja je investirano.

Autor: redportal.rs

#8%

#Banke

#Devize

#Ekonomija

#FINANSIJE

#Kamatna stopa

#SSankcije

#juan

#kamata

#kina

#rusija

#štednja