Austrija je saopštila da zaustavlja obaveznu vakcinaciju šest dana pre nego što je trebalo da počne primenjivanje kazni!

Vlada Austrije donela je odluku da privremeno obustavi primenu Zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv virusakorona. 

Austrijska vlada održaće sednicu ujutru, nakon koje će novi ministar zdravlja Johanes Rauh, zajedno sa ministarkom zadužena za ustavna pitanja Karoline Edštadler izaći pred novinare i objasniti dalje delovanje. Postepeni plan Vlade predviđao je da nevakcinisani od 15. marta budu kažnjavani novčano, i policija je trebalo, prilikom svake kontrole, da proverava status i prijavi svako kršenje zakona o obaveznoj vakcinaciji, prenosi Mondo.

ORF navodi da Komisija za sprovođenje obavezne vakcinacije traži, u svom izveštaju koji će danas biti saopšten, zadržavanje obavezne vakcinacije, ali i neprimenjivanje kazni od sredine marta, kako je to bilo planirano.

Komisija ukazuje da bi u naredna tri meseca trebalo ponovo analizirati situaciju i odlučiti o daljem delovanju u vezi obavezne vakcinacije i mera primene, koje mogu ponovo stupiti na snagu. Izveštaj Komisije biće danas prosleđen istovremeno Vladi i parlamentu.

Autor: mondo.rs

#Austrija

#Vakcina

#obavezna vakcinacija