Svetski i Olimpijski šampion postavio je novi svetski rekord 🥇

Atletska čarolija protutnjala je Štark Arenom i najavila fantastičan scenario od 18. do 20. marta 2022. kada će se asovi „kraljice sprotova“ boriti za naslov svetskog šampiona u dvorani.

Belgrade Indoor Meeting, takmičenje iz svetske silver serije okupilo je pod svodovima srpske sportske lepotice 140 takmičara iz 34 zemlje planete među kojima su svoje umeće i genijalnost zbog koje sa razlogom nose titule rekordera demonistrirali najbolja srpska atletičarka, svetska šampionka u dvorani u skoku udalj Ivana Vuleta, olimpijski šampion i svetski rekorder u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis, koji je srušio i rekord čuvenog Sergeja Bubke, olimpijski šampion u trci na 100 metara, aktuelni najbrži čovek planete  Italijan Marsel Džejkobs.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U pravoj atletskoj magiji uživanjima nije bilo kraja, pao je SVETSKI REKORD koji je novim “nebeskim letom” oborio fantastični 22 - godišnji Duplantis. Svetski i ujedno sopstveni rekord u skoku s motkom leteći Šveđanin postavio je sada na koti 6,19 m i time ponovo oborio granice I ispisao istoriju atletike. Oboreni su i brojni nacionalni rekordi, a pale su i suze kako radosnice, tako i one druge. Beogradska publika mogla je da uživa u tročasovnoj idili “kraljice sportova”  koja je bila briljantna uvertira za sve ono što sledi u Areni za 11 dana – Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani Beograd22.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon oborenog svetskog rekorda mladi Šveđanin je izjavio:

- Imao sam puno sreće ovde u Beogradu. Uvek želim da pomeram limite i ne mislim da je ovo najviše što ću skočiti ovde. Beograd je dobro mesto za skakanje i ovo nije kraj. Uzbuđen sam što sam se vratio u Beograd. Osećao sam se prilično samouvereno posle prvog skoka. Pokusavam da uradim sve kako treba, svaki mali detalj. Ovakav skok zahteva perfekciju i sve mora da se poklopi - rekao je svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U nastavku pogledajte foto-galeriju:

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#Armand Duplantis

#Belgrade Indoor Meeting

#atletika

#stark arena