Usled padavina, podzemne vode pune septičke jame i fekalije na kraju izbijaju u dvorišta i podrumske prostorije

BANJALUKA: Meštani banjalučkog naselje Pobrđe muku muče s kanalizacijom, javlja portal Banjaluka.com.

Oni izgradnju kanalizacije mreže, koja bi odvela fekalije od njihovih kuća, čekaju 30 godina. Ovo naselje, tačnije Ulica Sime Milić Jorgić, nema uređenu kanalizacionu mrežu, već sve funkcioniše na direktnom odvođenju fekalija u sagrađene septičke jame.

U takvim okolnostima neprijatni miris fekalija stvara velike probleme.

- Skoro svake godine odlazimo u mesnu zajednicu s molbom po pitanju tog problema. Nadležni su upoznati sa ovim problemom, međutim, niko još ništa ne preduzima - kaže Jelena P.

Usled padavina, podzemne vode pune septičke jame i fekalije na kraju izbijaju u dvorišta i podrumske prostorije, te problem postaje još veći.

- Ako ne crpimo vodu, sve se izlije u dvorište i uliva se u podrume. Najmanje 3 puta mesečno se radi taj postupak, sve to košta, a penzija mala. Prosto je nemoguće više izdržati - zaključuje Jelena.

Iz Gradske uprave, odnosno nadležnog odeljenja, rekli su za navedeni portal da su upoznati sa dugogodišnjim problemom meštana ovog dela gradske teritorije, te je u planu rešavanje ovog problema u što skorijoj budućnosti.

- Kada Skupština grada usvoji Program uređenja građevinskog zemljišta, koji je sačinjen tako da reši sve zahteve građana za vodosnabdevanjem i izgradnjom kanalizacione mreže, biće poznato više detalja. S obzirom da se radi o velikim sredstvima i velikom projektu, jasno je potrebno vreme kako bi se sve izgradilo, kroz nekoliko faza - kazali su iz Gradske uprave.

Naglasili su da je jedan od osnovnih prioriteta gradske administrcije sistemsko rešavanje otpadnih voda u gradu.

Autor: banjaluka.com

#BANJALUKA

#kanalizacija

#septička jama