Najniža temperatura od - 4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni

U Srbiji ujutru i pre podne na zapadu i jugu umereno do potpuno oblačno, u ostalim krajevima pretežno sunčano, a provejavanje slabog snega se očekuje ponegde u planinskim predelima.

Posle podne naoblačenje u svim krajevima. Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije, u većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine - kiša i sneg.

Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava, uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Suvo vreme zadržaće se samo u Vojvodini.

Najniža temperatura od - 4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, prenosi Tanjug.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju.

U Beogradu ujutru slab mraz, prepodne pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno. Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura oko - 1, a najviša oko 7 stepeni. U toku noći vetar će biti u skretanju na istočni i u pojačanju, a mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se posle ponoći.

U Srbiji se do 12. marta očekuje hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazevima, dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 stepena, ali i sa učestalom pojavom susnežice i snega.

Više padavina biće u nedelju i ponedeljak, 6. i 7. marta, kada će na zapadu i jugu Srbije doći do stvaranja/povećanja visine snežnog pokrivača za 5 do 20 cm, a manji snežni pokrivač formiraće se mestimično i u ostalim krajevima.

Od utorka do kraja perioda promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.

Autor: telegraf.rs

#Srbija

#vreme

#vremenska prognoza