Kaže da Zapad treba da pusti Rusiju i da joj ne uvodi sankcije

Penzionisani vojni pukovnik Daglas Mekgregor, bivši zvaničnik Pentagona u Trampovoj administraciji, sugerisao je da Zapad ne bi trebalo da se meša u sukob Rusije i Ukrajine.

- Ovo nije liberalna demokratija, sjajan primer za koji svi kažu da jeste. Mislim da treba da se klonimo toga. Američki narod misli da treba da se klonimo toga, Evropljani misle da treba da se klonimo toga. I treba da prestanemo da isporučujemo oružje i ohrabrujemo Ukrajince da ginu u onome što je beznadežan poduhvat. - rekao je Makgregor o Ukrajini gostujući na Foksu.

Na pitanje da li veruje da Rusija ne treba da bude sankcionisana i da joj treba dozvoliti da izvrši invaziju i anektira Ukrajinu, Mekgregor je rekao: Da, apsolutno.

- Ne vidim razloge zašto bismo se morali svađati sa Rusima oko nečega o čemu oni godinama pričaju, jednostavno smo izabrali da to ignorišemo. Nećemo slati svoje snage u borbu, ali pozivamo Ukrajince da besmisleno ginu u borbi koju ne mogu da dobiju. Stvorićemo daleko veću humanitarnu krizu od bilo čega što ste ikada videli ako ne zaustaviti - rekao je on.

IZVOR: TW/@jd_durkin

Bitka u istočnoj Ukrajini je "skoro gotova", a tamošnje ukrajinske trupe su uglavnom "opkoljene i odsečene", rekao je Mekgregor, dodajući da ako se ne predaju "sumnjam da će ih Rusi na kraju uništiti."

Autor: redporta.rs

#Amerika

#Američki general

#Daglas Mekgregor

#Sukob

#Ukrajina

#rat

#rusija