Proslavljeni ukrajinski fudbaler Andrij Ševčenko u intervjuu za Sky Sports govorio je o situaciji u svojoj zemlji.

Proslavljeni ukrajinski  fudbaler Andrij Ševčenko u intervjuu za Sky Sports govorio je o situaciji u svojoj zemlji.

- Razgovaram s roditeljima i majci pričam da se želim vratiti, ali osećam da sada mogu pomoći i odavde kako bih pričao o tome šta se događa. To je prava tragedija s kojom se ukrajinski narod suočava. Hteo bih da pokušam da navedem ljude da razumeju situaciju, ljudsku stranu situacije s kojom se suočavamo. Pokušavam razgovorima i postupcima prikupiti novac i pomoći ukrajinskom narodu - rekao je Ševčenko.

On je otkrio i šta se dešava sa njegovom porodicom u Kijevu:

- Ja sam ponosan što sam Ukrajinac. Ovo su teški trenuci za moju zemlju, ljude i porodicu. Majka i sestra su ostale u Kijevu i odbijaju da odu. Ostaju da se bore za slobodu i naše duše. U ovom trenutku zemlja je ujedinjena i jedni drugima pomažu, porodice dele hranu s vojnicima. Prolazimo najteže trenutke svoje istorije, ali su ljudi zajedno jer žele slobodu i odbraniti svoje domove - dodao je Ševčenko.

Ševčenko je izrazio zahvalnost svima koji su Ukrajini već pomogli i uputio apel da se sa pomoći nastavi:

 - Reči nisu dovoljne da se opiše situacija. Potrebna nam je pomoć i lekovi. Ovo što doživljavamo je jedan od najtežih trenutaka u istoriji Ukrajine. Zahvaljujem se svima koji su preuzeli nešto za naš narod, ali je pomoć i dalje potrebna. Svaki minut kašnjenja može biti fatalan.

IZVOR: TW / Sky Sports News

Na pitanje novinara o Vladimiru Putinu, odgovorio je:

- Šta mislim o Putinu? Da je ubica. Meta smo mi jer smo na granici s njima. Pitam se, ko je sledeći? - zaključio je Ševčenko.

Autor: redportal.rs

#Andrij Ševčenko