Deponija je legalna i dozvoljeno je bacanje kabastog smeća.

Pre nekoliko večeri na putu između Tutina i Mehavog krša izbio je požar na deponiji smeća. Postoji pretpostavka da je neko kamionom istovario gume i zapalio, kažu za Telegraf.rs iz JKP Tutin.

Požar je nakon izbijanja ubrzo ugašen, ali je problem u tome što nesavesni građani iskorišćavaju teren koji nije pokriven kamerama i u kasnim večernjim satima pale otpad.

- Mi smo odmah pozvali vatrogasce koji su došli na teren, lokalizovali su i ugasili požar. Problem je u tome što to mesto nije pokriveno kamerama, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo ko je odgovoran za ovaj postupak - kažu iz JKP Tutin.

Oni kažu da je to mesto predviđeno za bacanje građevinskog materijala i kabastog smeća, ali je problem u tome što građani tu bacaju otpad organskog porekla i na taj način prete da ugroze životnu sredinu.

Odmah nakon požara, podigli su nivo zemlje pored puta na visini od jedan metar kako bi onemogućili nesavesnima da tu bacaju smeće.

- To mesto je predviđeno za šut, za cigle i ostali građevinski materijal. Mi taj materijal izravnamo i prekrijemo zemljom. Ta deponija je legalna i dozvoljeno je bacanje kabastog smeća. Međutim, kada zateknemo otpad životinjskog porekla, mi ga ukonimo i odnesemo na deponiju koja se nalazi na Golom brdu u Novom Pazaru - kažu iz JKP Tutin.

Autor: Telegraf.rs

#Gume

#Požar

#kamion