Prva runda pregovora održana je u ponedeljak

Druga runda pregovora Rusije i Ukrajine biće održana večeras, potvrdio je danas savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

Prema njegovim rečima, delegacije dve strane biće nepromenjene. Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio za večeras mogućnost nastavka razgovora.

On je rekao da će ruska delegacija stići popodne na mesto gde bi trebalo da se održi nova runda pregovora sa predstavnicima Ukrajine i da će biti spremna da večeras nastavi razgovore. Peskov je odbio da precizira na kojoj će lokaciji biti održan sastanak. Prva runda pregovora održana je u ponedeljak.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, naveo je Tass.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Autor: redportal.rs

#Ukrajina

#mir

#pregovori

#rat

#rusija