Aktuelni rat između Rusije i Ukrajine mogao bi skupo da košta trenutno najboljeg tenisera sveta

Ovog ponedeljka Rus Danil Medvedev postao je 1. teniser sveta i to 1. put u karijeri. 🎾

On je smenio Novaka Đokovića nakon 366. nedelja ukupne vladavine i 2 godine koliko je u kontinuitetu proveo na 1. mestu.

Već 14. marta Đoković će se vratiti na 1. mesto i to na nedelju dana, a pod znakom je pitanja na kojim će predstojećim turnirima da učestvuju ova dva tenisera.

Foto: Tanjug AP/ANDY BROWNBILL

Novaku su naredni turniri upitni zbog statusa o vakcinaciji, a Danilu zbog aktuelnih dešavanja između Rusije i Ukrajine.

Naime, Teniska federacija Ukrajine zahteva da se svim ruskim teniserima zabrani učešće na ITF turnirima u narednom periodu, što bi moglo da utiče i na učešće Danila Medvedeva na predstojećem Rolan Garosu!

Ukrajinska teniska federacija urgirala je kod glavnog teniskog tela ITF da istog momenta izbaci Rusiju i Belorusiju iz organizacije i zabrani Rusima takmičenje u timskim i individualnim takmičenjima! TF Ukrajine je opisala akcije Rusije i Belorusije u Ukrajini tokom prethodnih dana kao "nezapamćene, cinične i krvave", piše Mondo.

- Civili umiru, uključujući i žene i decu, civilna infrastruktura se ruši. Ovo je rat koji će vratiti zemlju decenijama unazad. Rusija i Belorusija nemaju pravo ne samo da organizuju takmičenja na svojoj teritoriji, već ne bi trebalo da učestvuju ni na ITF timskim i individualnim takmičenjima u inostranstvu - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Ostaje da vidimo da li će zaista Rus propustiti naredni Grend slem turnir.

Autor: redportal.rs

#Rolan Garos

#Ukrajina

#danil medvedev

#novak djokovic

#rat

#rusija