U telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom predsednik Ukrajine je obavestio da je nastupajući dan odlučujući za Ukrajinu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izvestio je svog kolegu britanskog premijera Borisa Džonsona da su sledeća 24 časa apsolutno presudna i odlučujuća za sudbinu Ukrajine.

U izveštaju za štampu kancelarija premijera Britanije je izvestila da je Zelenski izvestio premijera o hitnosti situacije, kao i da je premijer Džonson obećao da će učiniti sve da do Ukrajine stigne odbrambena pomoć, kako Britanije tako i saveznika.

Džonson je takođe pohvalio Zelenskog i njegovo vođstvo u ovakvoj situaciji i izneo mišljenje da je otpor ukrajinskog naroda odista herojski. Na kraju su se dva lidera dogovorila da ostanu u bliskom kontaktu.

Ministar spoljnih poslova britanije Liz Trus upozorila je u nedelju da konflikt između Rusije i Ukrajine može vrlo lako da se transformiše u konflikt između Rusije, NATO i zapadnih zemalja - u slučaju da se svet ne suprotstavi Putinu sad.

Istoga dana Trus je dala svoj blagoslov Britancima koji žele da idu u Ukrajinu i da se nore protiv Rusije.

Autor: redportal.com

#24 časa

#Britanija

#Invazija

#Kijev

#NATO

#Pomoć

#Saveznici

#Ukrajina

#Volodimir Zelenski

#borbe

#boris džonson

#kritično

#presudno

#rat

#rusija

#specijalna operacija

#vojna