Na ovaj način iskazuju svoje neslaganje sa Putinovom vojnom invazijom

Nemačko ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da će Nemačka na tri meseca zatvoriti vazdušni prostor za ruske avione i avio-kompanije.

Nemačko ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da će Nemačka na tri meseca zatvoriti vazdušni prostor za ruske avione i avio-kompanije.

Ministarstvo je u subotu saopštilo da se priprema da zatvori nemački vazdušni prostor za ruske letove, nakon sličnih poteza i drugih evropskih zemalja kao odgovor na napad Rusije na Ukrajinu.

Albanija zatvara vazdušni prostor za ruske avione

Albanija će večeras zatvoriti svoj vazdušni prostor za sve ruske avione, osim za humanitarne i hitne letove, u skladu sa preporukama Evropske unije, saopštila je danas albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka.

Džačka je to rekla u obraćanju putem video snimka, prenosi Rojtes.

Kanada zatvara svoj vazdušni proptstor za ruske avione

Dok Zapad pojačava pritisak na Rusiju zbog sukoba u Ukrajini, Kanada se danas pridružila mnogim evropskim zemljama odlukom da zatvori svoj vazdušni prostor za sve ruske avione.

Ministar saobraćaja Omar Algabra rekao je da će Kanada smatrati "Rusiju odgovornom za ničim izazvane napade", prenosi Rojters.

Italija odlučila da zatvori vazdušni prostor za ruske avione

Italija je odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za ruske avione, saopšteno je danas iz kabineta premijera Maria Dragija, javlja Rojters.

Kako se navodi, niz evropskih zemalja doneo je ovu odluku, kao odgovor na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

Francuska zatvara svoj vazdušni prostor za ruske letelice

Francuska je danas najavila da će, kao i druge evropske zemlje, zatvoriti svoj vazdušni prostor za ruske letelice kako bi kaznila Rusiju zbog napada na Ukrajinu, naveo je francuski ministar saobraćaja Žan Baptist Džebari na Tviteru.

"Francuska od večeras zatvara svoj vazdušni prostor za sve ruske avione i aviokompanije", istakao je Džebari, preneo je Rojters.

I Austrija zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Austrijska vlada donela je odluku da danas od 15 sati zatvori svoj vazdužni prostor za ruske avione.

- Činimo sve da pokažemo Vladimiru Putinu da ne prihvatamo njegovu vojnu invaziju na Ukrajinu. Zabrana letenja i sletanja ruskih aviona je nova mera - rekao je austrijski kancelar Karl Nehamer.

Autor: Tanjug

#Ukrajina

#rat u ukrajini

#rusija