Ja ovde silazim!

Nadahnuta, živopisna, zavodljiva, značajna – mudra knjiga... Ovako opisuju biografiju čuvenog pozorišnog reditelja i osnivača Šekspir festivala Nikite Milivojevića, koju je napisala novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević 📝📖.

Knjiga je nastala zahvaljujući Oliverinom i Nikitinom dugogodišnjem prijateljstvu.

– Srećan slučaj je hteo da se upoznamo na samom početku ove pozorišne priče, tako da je ona jedna od retkih osoba koja je gledala gotovo sve moje predstave, pisala o njima, pravila TV priloge, te je na neki način i najpozvanija da sve to sakupi u jednu ovakvu knjigu. Da nije bilo nje, mnogi susreti, razgovori koje smo vodili u raznim prilikama, privatno i profesionalno, sećanja na putovanja, pozorišta, predstave... mislim da bi sve to nestalo, bilo izgubljeno ili zaboravljeno. Zbog toga sam joj beskrajno zahvalan – napisao je u predgovoru knjizi Nikita Milivojević i dodao da se, čitajući njihove „razgovore u četiri oka“, uverio u nešto što je uporno odbijao da poveruje: 30 godina u pozorištu, kao i u životu, brzo prođe.
– U pozorištu izgleda i malo brže. To što mislimo da je ispred, u stvari je već iza nas. Nadam se da nešto od ovoga što je ispričano može još nekome biti korisno i inspirativno. Posebno bih se radovao ako bi studente režije i glume moglo bar malo da ohrabri na njihovom putu – rekao je reditelj.

U ovoj knjizi, koja je bogato ilustrovana fotografijama i isečcima iz novina, nalaze se najznačajniji intervjui o životu i karijeri koje je autorka uradila sa Nikitom Milivojevićem 🧐.

Biografiju Nikite Milivojevića možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Laguna knjige

#Nikita Milivojević

#Olivera Milošević

#bookish

#šekspir festival