U hrvatskom Ministarstvu obrazovanja pregovaraju s epidemiolozima o mogućem ukidanju nošenja maski u školama

U hrvatskom Ministarstvu obrazovanja pregovaraju s epidemiolozima o mogućem ukidanju nošenja maski u školama, a ministar Radovan Fuchs istakao je da je varijanta sa samotestiranjem dala vrlo dobar rezultat pa se nada da od iduće nedelje deca neće nositi maske u učionicama, navodi Index.

- Odmah na početku bilo je identifikovano oko 2.000 asimptomatskih slučajeva kod dece, broj zaraženih učenika izrazito pada, prošle nedelje smo imali svega 20-ak pozitivnih, a potvrđenih PCR testom - rekao je ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs za HRT.

To je, istakao je, izrazito malo u odnosu na one brojeve koji su se kretali od 1.500 do 2.000:

- Sada imamo praznike i razgovaramo i dogovaramo varijantu da skinemo i maske deci u učionicama - rekao je i dodao da će to "do kraja morati usuglasiti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo".

- Što se toga tiče, mislim da idemo u tom smeru i ja se nadam da ćemo već od sledeće nedelje moći da funkcionišemo na način da deca u školama neće trebati da imaju maske, ali dozvolite da obavimo završne razgovore s epidemiolozima, ali idemo apsolutno u tom smeru - rekao je ministar.

Autor: Telegraf

#Hrvatska

#Maske

#Ministarstvo obrazovanja

#ukidanje nošenja maski

#ŠKOLA