Edvard shvata da jurnjava za novcem i lagodnim životom nije ono što ga zaista ispunjava

U nesvakidašnjem romanu Dripačka rapsodija Aleksandar Bilanović nas vodi kroz odrastanje glavnog junaka Edvarda Nikolića na surovim beogradskim ulicama, potom kroz mračni život u Londonu, odakle u potrazi za sobom odlazi do najegzotičnijih predela Južne Amerike 🧐.

Edvard Nikolić, glavni junak ovog dripačkog manifesta, nesvakidašnji je književni lik. U užasima 90-ih on je, najpre kao mladić, za sebe smislio zaposlenje u samostalnom novobeogradskom sitnokrimi preduzeću, pa zatim preko oca u Državnoj bezbednosti, da bi na kraju završio u posve nebezbednim, ozbiljnijim krimi pričama „preko grane“. Kada sumanutim spletom okolnosti zapali i „preko bare“, Edvard shvata da jurnjava za novcem i lagodnim životom nije ono što ga zaista ispunjava.

Pod nebom Latinske Amerike on se zaljubljuje u nepristojno privlačnu devojku 😍. Navučen na lepe žene i opojne čari tamošnjeg sveta, Edvard umalo da izgubi glavu, rastrzan između onoga što želi i onoga što mora da bude. Kada napokon postanemo sigurni da se Edvard skrasio, u njegovom životu javlja se novo, neodoljivo iskušenje, kojem izgleda da ovaj put neće odoleti. Zbog njegove sklonosti da uvek živi na ivici, Edvardova čudesna sudbina sama od sebe izbija sa stranica ove knjige i uvlači nas unutra kao saučesnike.

U osnovi ovog avanturističkog romana, koliko god to čitaocu posle čitanja izgledalo neverovatno, nalazi se istinita životna priča. Avanturistički duh glavnog junaka pokrenut je, u stvari, borbom s ličnim demonima i potragom za suštinom života.

Dripačka rapsodija Aleksandra Bilanovića u prodaji je od srede, 23. februara, u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Aleksandar Bilanović

#Dripačka rapsodija

#Laguna

#bookish

#knjiga