Nastavnik je u suspenziji proveo dve nedelje

Miloš Stojnić, nastavnik hemije u Osnovnoj školi Branko Radičević u Novom Sadu, koji je suspendovan zbog objavljivanja fotografije sa učenicima uz komentar "Srpčići moji", vraćen je na posao.

Nastavnik je u suspenziji proveo dve nedelje, a disciplinska komisija škole donela je odluku na osnovu koje će nastavnik biti vraćen na posao jer nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju.

- Doneli smo odluku da se nastavnik vrati na posao jer nismo utvrdili da je tim postupkom učinjena diskriminacija. Ne samo da nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja, već su roditelji dali nastavniku punu podršku - navodi za Telegraf.rs direktorka Suzana Marić.

Kako je dodala, suspenzija je ukinuta, a disciplinski postupak završen.

- Donet je zaključak koji nastavnik danas treba da potpiše i da se vrati na svoje radno mesto - kaže direktorka ističući da je Stojnić odgovoran jedino za to što je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju sa đacima koji su, baš kao i on, podigli tri prsta. Fotografija je potpisana sa "Srpčići moji".

Foto: Instagram.com/@stojke_ministar

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati.

- Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika hemije u cilju utvrđivanja njegove odgovornosti povodom nastale situacije. Ovim povodom, školi i Ministarstvu nisu upućene pritužbe od strane učenika i roditelja učenika koji su na slici.

-Škola će u narednom periodu pojačati preventivne aktivnosti u radu sa učenicima i nastavnicima u cilju negovanja interkulturalnosti i prevencije rizičnih oblika ponašanja na internetu i zloupotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija. Ministarstvo će pratiti postupanje škole u ovom slučaju - navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete.

Autor: Dragana Simić

#Branko Radičević

#Miloš Stojnić

#NOVI SAD

#nastavnik

#nastavnik hemije