Do sudara je najpre došlo između kamiona i belog kombija, a nakon toga nastao je karambol.

Na Jutjubu je objavljen snimak dronom nezapamćenog lančanog sudara koji se dogodio u Staroj Pazovi, a u kom je poginula jedna, a povređeno je više osoba.

Kako se može videti na snimku do sudara je najpre došlo između kamiona i belog kombija, a nakon toga nastao je karambol.

U lančanom sudaru učestvovalo je gotovo 50 vozila, među kojima ima više kamiona. Na jednoj tački, kako se vidi na snimku, sudarilo se pet kamiona!

- Mogu da kažem da sam jedini koji je uspeo da se provuče, a da se ne zakucam u nekoga. Prema mojoj proceni bilo je mnogo više od 30 automobila. Apsolutno ništa se nije videlo, mi nismo ni videli naplatnu rampu od guste magle. Automobili su odjednom krenuli da lete kao u filmovima. Ja sam se zavukao iza kamiona koji je bio ispred mene, on je služio kao neki štit, da me drugi automobili ne bi pokupili - kaže svedok udesa i dodaje da je sudaranje trajalo nekih 10 minuta:

- Sevalo je na sve strane, čulo se ogromno lupanje. Kada sam izašao iz automobila, zatekao sam haos - povređeni ljudi, krv na sve strane, slupana vozila. Ja sam bio negde na sredini te kolone. Video sam čak i čoveka koji je preminuo - rekao je i dodao da je prava sreća što niko nije vozio većom brzinom, jer je naplatna rampa bila blizu...

Poginula osoba nalazila se u jednom od automobila.

Na snimku se vidi kako se i tri vozila Hitne pomoći jedva probijaju do povređenih, kao i kako pokušavaju da ukažu pomoć jednoj osobi na travi pored puta.

IZVOR: YT / Daniel Toader

Autor: Pink.rs

#Stara Pazova

#lančani sudar

#sudar