Objavljeno je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani

Srpska pravoslavna crkva koristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj identitet usred agresivnog ponašanja lidera kosovskih Albanaca, objavljeno je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

IZVOR: TW / @DecaniMonastery

- Srpska pravoslavna crkva koristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj identitet, slobodu i imovinu usred agresivnog ponašanja lidera kosovskih Albanaca koji su za godinu dana potpuno uništili sve dosadašnje napore da se uspostavi bar minimum normalnog kontakta sa srpskom zajednicom - piše u objavi.

Vlada privremenih prištinskih institucija odbija da primeni odluku tzv. ustavnog suda u Prištini iz 2016. godine, kojom je manastiru vraćeno vlasništvo nad 24 hektara zemljišta.

Manastir Visoki Dečani saopštio je danas da im je dostavljen vredan dokument o progonu Jevreja na Kosovu i Metohiji tokom Drugog svetskog rata, koji su tada gotovo svi bili srbofoni Jevreji.

IZVOR: TW / @DecaniMonastery

Dokument su, kako je navedeno na Tviter nalogu Manastira Visoki Dečani, dobili preko ljudi iz Jevrejskog muzeja u Beogradu povodom nedavnog slučaja menjanja istorije Drugog svetskog rata na Kosovu i Metohiji i negiranja progona Jevreja od kosovsko-albanskih kolaboracionista nacista.

Autor: redportal.rs

#Dečani manastir

#Kosovo

#Srbija

#crkva

#spc

#tviter