Ovo je druga velika oluja u tri dana koja je udarila u sever Evrope

Na severu Evrope poginulo je najmanje devet osoba, dok je zbog jakog vetra koji je obarao drveće, desetine hiljada ljudi bez struje,a otkazano je stotine letova i vozova i oštećen krov poznate londonske arene O2.

Britanska meteorološka služba saopštila je da je na ostrvu Vajt, kada je oluja Junis zahvatila jug zemlje, zabeležen nalet vetra od 196 kilometara na sat, za koji se smatra da je najjači ikada u Engleskoj.

Oluja je izazvala saobraćajni kolaps u Britaniji, zatvorena je luka Dover na Lamanšu, mostovi koji povezuju Englesku i Vels, a zaustavljena je većina vozova ka Londonu i otkazan veliki broj letova.

Zbog razorne oluje najmanje tri osobe izgubile su život u Britaniji, oluja Junis sa Atlantika pogodila je Englesku i Vels, a orkanski vetar duvao je 196 kilometara na sat, zbog čega je ranije izdato crveno upozorenja britanske meteorološke službe. Otkazano je 436 letova, a preko 20% odnosi se na aerodrom Hitrou u Londonu.

U Irskoj je takođe poginuo jedan muškarac. On je smrtno stradao od zadobijenih povreda pošto je na njega palo drvo dok je otklanjao ruševine izazvane olujom.

pročitajte još

ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ

Autor: tanjug.rs

#9

#Engleska

#Irska

#Junis

#London

#Oluja

#SMRT

#Sever Evrope

#devet

#meteo alarm

#otkazani letovi

#poginuli

#vels