24. februar, od 18 sati, u kafeteriji Bukmarker

Roman Moja ljubav Nikola Tesla Ane Atanasković biće predstavljen 24. februara od 18 sati u kafeteriji Bukmarker, u knjižari Delfi SKC 📒📚. Osim autorke, o romansiranoj biografiji Ketrin Mekmehon Džonson, žene koja je neizmerno volela velikog načnika Nikolu Teslu, govoriće i književnica Jasmina Mihajlović, urednica Ilustrovane Politike Sanja Lazarević i urednica u Laguni Dubravka Dragović Šehović.

Kroz uzbudljiv dnevnik glavne junakinje autorka Ana Atanasković čitaocima je podarila izuzetan opis Nikole Tesle i brojnih poznatih pisaca i značajnih ljudi tog vremena, kao i sjajan uvid u razvoj Njujorka i Amerike, procvat časopisa, gradnje, načina razmišljanja i života.

Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu Džonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba 😍😍😍.

Autor: redportal.rs

#Ana Atanasković

#Laguna

#Moja ljubav Nikola Tesla

#bookish

#knjiga

#promocija