Posle bolničkog, poslat na kućno lečenje

BANJALUKA: U tuči dvoje maloletnika u banjalučkoj Elektrotehničkoj školi Nikola Tesla jedan učenik udario je drugog pesnicom u glavu i nanio mu telesne povrede zbog kojih mu je ukazana medicinska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, povređeni maloletnik je zadobio frakturu nosa, te da je otpušten na kućno lečenje.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka juče su identifikovali maloletnu osobu za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično delo "teška telesna povreda".

- Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana oko 17.45, od strane radnika srednje škole u Banjaluci prijavljeno je da je u toj ustanovi došlo do tuče između 2 maloletna lica. Izlaskom na lice mesta utvrđeno je da je jedno maloletno lice zadalo udarac pesnicom drugom maloletnom licu u predelu glave, usled čega je zadobilo telesne povrede - navode iz policije.

Maloletnom licu je ukazana medicinska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a o svemu je obaviešten dežurni tužilac za maloletnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom delu.

Obaviešten je i radnik Centra za socijalni rad Banjaluka, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#BANJALUKA

#maloletnici

#tuča

#ŠKOLA