Radnice su pokušale da ga spreče, jednu je snažno odgurnuo pri čemu mu je pukla vreća.

Oko 60.000 kuna vredni su parfemi koje je u nekoliko navrata ukrao ili pokušao ukrasti muškarac (21) nad kojim je Opštinsko državno odvetništvo u Varaždinu provelo prvo ispitivanje zbog 2 krivična dela razbojničke krađe, krivičnog dela teške krađe i oštećenja tuđe stvari.

Osumnjičeni je 1. februara 2022. u prodavaonici u trgovačkom centru blizu Varaždina sa polica uzeo bočice parfema, oglušivši se na upozorenja radnica, a potom se udaljio odnoseći ukradene parfeme vredne oko 2900 kuna. Zatim je u drugoj prodavaonici sa polica uzeo parfeme u vrednosti većoj od 26.000 kuna o krenuo prema izlazu. Radnice su pokušale da ga spreče, jednu je snažno odgurnuo pri čemu mu je pukla vreća i pala na pod, pa je pobegao bez plena.

Osnovano se sumnja i da je 31. januara 2022. u prodavaonici u trgovačkom centru u Karlovcu s polica uzeo parfeme u vrednosti većoj od 30.000 kuna. Na izlazu ga je bezuspešno pokušala zaustavila radnica koju je više puta udario rukom i snažno odgurnuo.

Nakon što je pronađen i uhapšen, 8. februara je u prostoriji policijske stanice u Varaždinu rukama uhvatio metalnu cev na vratima i iščupao vrata iz okvira. Sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je predlog državnog odvetnika i odredila osumnjičenom 21-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bega i opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

Autor: večernji.hr

#novac

#parfemi

#radnice