Ostavila radnike i vlasnike bez posla sa malom bebom

Polupan prozor i krhotine stakla svuda na putu. Fasada potpuno crna od dima, izgorele stolice, stolovi, posuđe - tako je izgledala picerija Big Mama u Dobanovcima dan nakon što je nepoznata žena, u prisustvu jednog muškarca, unutra ubacila tri koktel bombe. A potom misteriozno nestala. Iznad picerije je i igraonica. Deca su mogla da stradaju.

- Ostavili su nas bez posla sa malom bebom, i radnike koji hrane svoje porodice. Sve smo uložili u taj posao. Ostali smo bez ičega sa bebom - ispričali su nam tad vlasnici.

Sve se zbilo 10. januara, a samo 20 dana kasnije vlasnici Ivana Skenderović i njen suprug Saša Petričić od lokala su napravili čudo. Međutim, počiniteljki duge kose nisu uspeli da uđu u trag. Ni oni, ni policija.

- Zvala sam nekoliko puta policiju, a njihov odgovor svaki put je bio "radimo na tome". Suprug i ja smo pokušali sami da joj uđemo u trag, i njoj i muškarcu s kojim je bila te noći. Išli smo do najbliže benzinske pumpe da vidimo mogu li se videti na kamerama, ako su tu kupili benzin, ali nismo uspeli - priča za Telegraf.rs Ivana Skenderović.

Kada se eksplozija dogodila i uništila piceriju u celosti, Ivana i njen suprug nisu čak ni znali na koga da posumnjaju.

- Ni sa kim nismo u svađi. Uvek smo gledali svakoga da ispoštujemo, trudili se da sve bude kako treba, znam da nam ne zameraju i kad smo nešto grešili u radu. Šta god da je, i da je neko ljut i da se neko posvađao sa nama, ovo nije rešenje, da se uništi lokal od koga živimo, od koga hranimo porodicu - ispričala nam je tada Ivana.

Podsetimo, na snimku koji je dostavljen redakciji Telegraf.rs, vidi se kako muškarac i žena prilaze restoranu "Big mama" u Dobanovcima, razbijaju staklo, a žena potom ubacuje bombe kroz razbijeni prozor, nakon čega je usledila eksplozija. Napadači se potom udaljavaju iz lokala.

Picerija "Big Mama" sada je kao nova. Neverovatno je da za samo 20 dana od izgorelih ostataka nije ostalo ni traga.  

- Neki nisu verovali da ćemo uspeti ili da ćemo ponovo početi da radimo. Ali, evo, polako se vraćamo u normalu. Mora se ići dalje - poručuje na kraju vlasnica, nadajući se da slučaj ipak neće ostati zaboravljen, a počinioci nekažnjeni.

Autor: Miljana Leskovac

#Big mama

#dobanovci

#picerija