Nakon završene kriminalističke istrage policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske sproveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Republike Srbije (27) zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogama iz člana 190. stavka 2. Krivičnog zakona Republike Hrvatske, navodi Index.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prelazu Ilok, 14. februara, u 8.20 č, carinski službenici su tokom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije (27) pronašli lekove koji se nalaze na popisu opojnih droga, psihoaktivnih materija i biljaka iz kojih se može dobiti droga i materije koje se mogu upotrebiti za izradu droga.

Tokom sprovedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 200.000 komada raznovrsnih psihotropnih tableta. Nakon završene kriminalističke istrage policijski službenici su osumnjičenog 15. februara predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, a krivičnu prijavu su dostavili nadležnom državnom tužilaštvu.

Autor: Blic

#Srbija

#droga

#hapšenje