Ne da Mek ništa za džabe ni u Meti 😔

Izgleda da kompanija Mekdonalds ulazi na velika vrata u Metaverse tražeći prava na 10 stvari u virtuelnom prostoru.

Džoš Greben, advokat i osnivač Greben Intelectual Property, spazio je da je Mekdonalds poslao zahtev za prava na 10 aplikacija koje ukazuju da je fast-fud džin u igri da se proširi i na viruelni svet i da planira da otvori virtuelni restoran kako vitruelne hrane tako i stvarne.

Među mnogim opcijama za koje su tražena prava Mekdonalds prvenstveno cilja da proširi svoja prava kao idejnog tvorca, poput prava na imena i na vizuelno brendiranje. Ona bi pokrila virtuelnu hranu i pića, uključujući i multimedije koji će se skidati sa virtuelne databaze i koji će uključivati umetnička dela, tekst, audio i video fajlove i naravno NFTs.

Sitan tekst u zahtevima ukazuje na to da je gigantu i u planu da organizuje stvari poput velikih koncerata u metaverse.

Kao i mnogi drugi aspekti metaverse, sveopšti i svepovezani virtuelni svet u kome ljudi mogu da interaguju sa svime i međusobno, nije jasno na koji način bi ovo moglo da funkcioniše. Na primer, koja je korist i uloga virtuelnog Big Meka?

Kako god, potpuno je jasno da Mekdonalds neće ni trenutka gubiti da uskoči na voz za metaverse. Još u novembru 2021. kompanija je održala takmičenje u kome je poklonila 10 NFT tzv. McRib sendviča kao proslavu za 40 godina od njegovog uvođenja u meni Mekdonaldsa.

Mnoge druge multinacionalne kompanije, uključujući i Nike i Coca-Cola, su takođe izrazile želju da uđu u metaverse.

Autor: redportal.rs

#McDonalds

#McRib

#Metaverse

#NFTs

#Virtelni

#Virtuelna hrana

#big mek

#mekdonalds

#virtuelni restoran