Uveliko traje Kineski festival svetla

Kineski festival svetla već uveliko traje i uveseljava brojne posetioce svih generacija. Jedna od naposećenijih svetlosnih instalacija koja je privukla najviše pažnje je muzičko-svetlosna interaktivna gazilica koju posetioci mogu da aktiviraju plešući po njoj u Galeriji, u Belgrade Waterfront-u, kod ulaza 5 💃🏻💃🏻💃🏻. Osnivač i inicijator ovog festivala, umetnik Slobodan Trkulja, kome nije strano sviranje na raznim instrumentima, prvi se oprobao u ovom muzičkom zadatku i ujedno izazvao svoje kolege Nikolu Rokvića i Dušana Svilara, koji su rado prihvatili izazov 😎😎.

Slobodan Trulja je započeo ovu zanimljivu igru na društvenim mrežama tako što je svirao svoju pesmu Crne oči, koristeći seovom svetlosno-muzičkom atrakcijom,  a pored svojih kolega, pozvao je i sve posetioce da im se pridruže, odsviraju nešto koracima na gazilicama, podele na storiju svoj snimak i nominuju nekog od svojih prijatelja da uradi isto 😍. Najavio je da najkreativnije očekuju nagrade, te pozvao da prate izazov na zvaničnoj Instagram stranici Kineskog festivala svetla.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Kineski festival svetla, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Grada Beograda, trajaće do 13. februara i predstaviti posetiocima svih generacija čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom se zvanično proslavlja Kineska nova godina kod nas! 

- I ove godine imamo priliku da uz fantastične svetlosne instalacije uživamo u svetlosti i radosti Kineske nove godine u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprinesemo još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine, koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi. Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači ova šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. Kineski festival svetla će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla 🎇 - poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će biti zanimljiv svim generacijama 😍.

View this post on Instagram

A post shared by Кинески фестивал светла (@kineski_festival_svetla)

IZVOR: IG / @kineski_festival_svetla

View this post on Instagram

A post shared by Кинески фестивал светла (@kineski_festival_svetla)

Autor: redportal.rs

#Dušan Svilar

#Slobodan Trkulja

#kineski festival svetla

#nikola rokvić