Objavljena pravila za učešće na mastersima u Americi 🏆

Kako prenosi portal Mondo, iz Amerike je stigla dobra vest. Novak Đoković je na spisku učesnika za Indian Vels. To je obradovalo sve, pošto bi to trebalo da znači da će igrati na tom turniru iako nije vakcinisan.

Ipak, posle te objave su se oglasili organizatori i objavili svoj stav povodom nevakcinisanih igrača i načina ulaska u državu i na sam turnir. te vesti nikako nisu bile dobre, ali su se sada pojavile nove informacije koje mogu da pomognu Novaku.

Na zvaničnom sajtu Američke ambasade se nalaze informacije oko ulaska u državu i one idu u prilog prvom teniseru sveta. Bar kada na prvi pogled:

Od 6. decembra 2021. godine svi koji putuju u Ameriku moraju da pokažu i negativan kovid test ne stariji od 24 časa od momenta ukrcavanja. Drugi način ulaska je dokaz o preležanom koronavirusu, ne stariji od 90 dana od momenta polaska.

Tu postoji i druga strana priče. Novak je prilikom ulaska u Australiju, iz koje je kasnije deportovan, pokazao test na kom stoji da je bio pozitivan na virus 16. decembra. Ako se za ulazak u Ameriku traži 90 dana to znači da Novaku test ističe 16. marta. Što bi mogao da bude ozbiljan problem.

Turnir u Indian Velsu se održava od 7. do 20. marta, a odmah zatim sledi drugi masters u Majamiju (od 21. marta do 3. aprila). U teoriji ne bi mogao da igra u završnici Indian Velsa, potom ne bi mogao da igra ni na Floridi.

Ukoliko Novak ne postigne neki dogovor sa organizatorima turnira i vlastima u Sjedinjenim Američkim državama, moraće da se vakciniše. U suprotnom će imati ogromne probleme.

Autor: mondo.rs

#Amerika

#Florida

#Indian Vels

#SAD

#majami

#masters

#novak

#svetski broj 1

#tenis

#vakcinacija

#đoković