Remi nam je otkrila koji beogradski nastup najviše pamti, najluđu stvar koju je fan uradio za bend, te ko je njena dvojka 😎

Mirela Priselac Remi je hrvatska pevačica, tekstopisac, kompozitor i prevodilac 🎶📝. U javnosti je poznata po svojim oštroumnim nastupima i kritičkom stavu prema društvu. Od tema o kojima govori, istuču se ženska prava i ravnopravnost polova.

Godine 1998. je sa Lukom Tralićem Shotom i Gordanom Radočajem osnovala bend Elemental. Svoju muziku i tekstove sami potpisuju. Kada su se pojavili, doneli su pravo osveženje, kako na hrvatsku tako i na regionalnu muzičku scenu. Iako je korona odložila mnoge koncerte, ove godine se nadamo njihovom vraćanju, te je i najavljen novi beogradski koncert Elementala 🤩.

U intervjuu za Redportal.rs Remi nam je otkrila koji beogradski nastup najviše pamti, kako bi u 5 reči opisala svoju muziku, najluđu stvar koju je fan uradio za bend, ko je njena dvojka, te koju aplikaciju za muziku najviše koristi 😎.

Foto: Redportal.rs/Kristijan Smok

Koji nastup u Beogradu najviše pamtiš i zašto? 😅

Najupečatljiviji mi je bio Dom omladine 6. 5. 2017, makar je svaka svirka u BG-u legendarna 😍. Ovo je bio 1. koncert nakon što sam mjesec dana putovala Kalifornijom i nisam baš bila u pjevačkoj formi. Cijelim putem od Zagreba do Beograda sam u kombiju preslušavala pjesme i ponavljala tekstove da nešto ne zeznem. Na kraju se ispostavilo da sam bez veze paničarila i da je sve bilo sjajno – klasika 😎.

Najavljen je novi koncert Elementala u Beogradu krajem marta 🎶🎶🎶. Šta nam više možeš reći o njemu? 

Mogu reći da se ne sjećam kada smo toliko žudili za svirkama kao sada 🤗! Tako da obećavam odličan koncert, žedni smo publike, a mislim i ona nas.

Opiši u 5 reči svoju muziku.

Intuitivno. Bez računa. S osjećajem. Angažirano. Zaigrano.

Foto: Redportal.rs/Ivan Sejić

Da li bi podelila sa nama poslednju pesmu koju si napisala? 😅

Ne bih 😜, za to ćete morati pričekati moj solo album negdje tijekom ove godine, jer sam pisala neke pjesme baš za taj materijal 📝.

Po čemu se, prema tvom mišljenju, izdvaja regionalna muzička scena? A šta joj nedostaje? 🤔

Izdvaja se po neviđenoj kreativnosti koja izvire iz svakog kuta, svakog žanra. A nedostaje joj još malo para jer je standard dosta nizak, pa ljudi baš i nemaju za karte za koncerte ili merchandise benda.

Najluđa stvar koju je neki fan uradio za bend ili tebe? 😍

Mislim da je najlegendarniji trenutak bio kad je naš dragi Goran Jordović (aka Hakuna Matata) dao otkaz na poslu kako bi došao na koncert Elementala jer mu nisu dali slobodan dan 😍.

Misao s kojom si se probudila ovog jutra je…? 

Zašto tako rano, još nije ni 7...

Ko je tvoja dvojka? 😊

Moj Luka Tralić Shot, koji mi skoro 25 godina drži leđa 🤗.

IZVOR: YT / Elemental

Foto: Redportal.rs/Kristijan Smok

U koje male stvari se ti zaljubiš? 🥰

U prste koji sviraju najljepše na svijetu i pišu najljepše riječi.

Plaža ili planina? 

Plaža, nisam ljubitelj hladnoće, a od vlage mi kosa poludi.

Jednom prilikom si na Fejsbuku pisala o tome da te je „prilikom razgovora za studentski posao novinarke u poznatom časopisu šef zamolio da ustaneš i okreneš se da vidi kakvo će ga dupence dočekivati svaki dan u uredu”. Kako se ovo odrazilo na tebe i koja bi bila tvoja poruka ženama koje se nađu u sličnim situacijama?

Odrazilo se tako što sam se okrenula i izašla i nikad se više u tu redakciju nisam vratila. U retrospektivi, žao mi je što s takvim jazavcem nisam bila grublja, no lako je sada biti generalica poslije bitke. Poruka ženama koje se nađu u sličnim situacijama jest – takve bully-je snimite mobitelom i posramite u javnosti.

Kako bi, prema tvom mišljenju, trebalo da izgleda svet po meri žene?

Trebalo bi da bude ravnopravan, tako da za iste poslove dobivamo iste pare kao i muškarci. Da nas ne smatraju drugotnom. Da me na razgovoru za posao ne pitaju „mislim li i kada imati djecu” jer im je „rizično zaposliti ženu koja će odmah otići na porodiljni”. Da me doživljavaju kao ravnopravnu sugovornicu kada u javnosti govorim o temama koje se tiču politike, znanosti i umjetnosti, a ne samo „ženskim temama”...

IZVOR: YT / Elemental

Na koje mesto u Zagrebu bi nas odvela? 😅

U Masarykovu, da prošećemo od HNK do Trga, pa da negdje sjednemo na kavu i buljimo u ljude 😎.

Aplikacija za muziku koju najviše koristiš? 🎶

Deezer, jer sam se navukla.

Foto: Redportal.rs/Kristijan Smok

Omiljeni smajli? 

Kombinacija 2 smajlija koja ima kriptično objašnjenje – smajli koji namiguje 😉 i palac gore 👍🏻. To zbilja može značiti bilo što, ovisno o raspoloženju i interpretaciji onog koji „čita”. Može biti simpatična potvrda, ali i sarkastični „ma naravno”.

Da li su u životu bitnije male ili velike želje? 🤔

Velike želje te tjeraju da uvijek grabiš naprijed, a male su one koje uljepšavaju putovanje do ostvarenja onih velikih želja.

Poruka za naše gledaoce, čitaoce i slušaoce? 😎

Budite dobro, zdravo i vidimo se uskoro u Beogradu 🎶. A onda i u drugim gradovima u Srbiji – we're back.

Foto: Redportal.rs/Ivan Sejić

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Elemental

#Mirela Priselac Remi

#REDintervju

#intervju