Zadovoljstvo nam je da potvrdimo da je aktivni razvoj na sledećem naslovu u Grand Theft Auto seriji uveliko u toku stoji u saopštenju Rockstara

Nakon mnogo godina tračeva i nagađanja, Rockstar je napokon potvrdio da radi na novoj Grand Theft Auto igri, kao i da je razvoj iste već "uveliko u toku".

U saopštenju za medije iz Rockstara su izjavili:

Uz neviđenu dugovečnost GTAV-a, znamo da su nas mnogi od vas pitali o novom nastavku Grand Theft Auto serijala. Sa svakim novim projektom u koji se upustimo, naš cilj je uvek da značajno napredujemo dalje od onoga što smo prethodno isporučili - i sa zadovoljstvom potvrđujemo da je aktivan razvoj za sledeći deo u seriji Grand Theft Auto uveliko u toku. Radujemo se što ćemo podeliti više čim budemo spremni, pa vas molimo da pratite Rockstar Newswire za zvanične detalje. U ime celog našeg tima, zahvaljujemo vam se svima na podršci i jedva čekamo da zakoračimo u budućnost sa vama!“

IGN je ranije preneo da je GTA 6 - ako se stvarno sledeća igra bude zvala tako - u razvoju još od 2020. ali i da je daleko od izlaska. Kasniji izveštaji ukazivali su na to da bi sledeći GTA mogao da stigne tek 2024. ili 2025. godine.

Što se tiče same igre, Rockstar trenutno ne govori ništa, niti se obavezuje kada će reći više. Prethodni izveštaji su govorili da bi početna verzija GTA 6 mogla biti manja od GTA 5, sa ažuriranjima koja bi proširivala igru vremenom. Drugi izveštaji kažu da će se igra vratiti u okruženje Vice City-a inspirisano Majamijem, a neki fanovi čak misle da je Rockstar sakrio prvi screenshot iz igre u remastere GTA Trilogije.

Ovo će biti prva moderna GTA igra objavljena nakon odlaska suosnivača Rockstar-a Dana Housera, koji je pomogao u pisanju svih GTA igara od drugog do petog nastavka, kao i Red Dead serije, Bully i Max Payne 3. Njegov brat, Sam Houser, ostaje na projektu.

Autor: redportal.rs

#GTA 6

#Igrice

#Rockstar