Šokantni video pokazao kako je došlo do nesreće

Na internetu se pojavio video-snimak trenutka kada se borbeni avion američke mornarice F-35C srušio u Južno kinesko more, nakon neuspešnog sletanja na nosač aviona USS Karl Vinson.

Iako srušeni avion već zadaje glavobolju američkim zvaničnicima i vojsci, jer do olupine žele da dođu razne strane osim njih (čitaj - kineska 😄) sama pojava ovog snimka im je zadale nove muke, jer po pririodi stvari, tako nešto nije moglo da se desi.

IZVOR: YT / MDx media

Kao što možete videti, na snimku se vidi da je avion snažno udario u palubu na kojoj se nalazi pista, nakon čega je usledio požar. Izveštaji kažu da je pilot izbegao sigurnu smrt jer se katapultirao, ali se svakako vodi kao povređen, kao i više mornara. Što se tiče samog aviona, kao što se i vidi, on je nastavio da klizi po pisti i nakon udara, da bi na kraju sleteo sa broda.

Na jednom od snimaka koji je uhvatio i audio snimak komunikacije između kontrole leta sa broda i pilota, jasno se čuje oficir sa mosta kako panično dovikuje pilotu da se podigne ("Pull up, pull up!") kako bi preleteo brod, jer je izgleda jasno procenio da leti suviše brzo za sletanje.

Da podsetimo, ovaj incident se desio 24. januara, a nedugo posle nesreće se pojavila i fotografija aviona u moru koju je objavio profil @OedoSoldier.

IZVOR: TW / @OedoSoldier

Portparol 7. flote poručnik Nikolas Lingo rekao je za medije da je mornarica pristupila operacijama čiji je cilj izvlačenje letelice, kao i da je istraga o celom događaju i dalje u toku.

Autor: redportal.rs

#F-35

#Južno Kinesko More

#pad