Alegri oprezan prema novim pojačanjima Juventusa

Italija gleda i očima ne veruje. Kakav debi Dušana Vlahovića, debi iz snova, začinjen prelepim pogotkom i tri boda za Juventus.

U Torinu hvale Srbina, dižu ga u nebesa, ponovo "stara dama" razmišlja o trofejima posle pobede protiv Verone od 2:0, ali...

Trener Juventusa Masimilijano Alegri je video nešto što niko nije, a to su loše stvari u igri reprezentativca Srbije.

- Postoje stvari koje Vlahović i Zakarija treba da poboljšaju. Dušan je imao nekoliko loših početnih dodira na startu. To mora da popravi, voli da ima kontakt sa defanzivcima, ali ima samo 22 godine nema toliko iskustva. Mora da poboljša način na koji se oslobađa odbrambenih igrača, ali da više koristi i desnu nogu- kritikovao je neočekivano Alegri posle meča Srbina.

Pored Vlahovića u startnoj postavi se našao još jedan novajlija Denis Zakarija, koji je stigao iz Borusije Menhengladbah i postigao drugi gol za konačnih 2:0.

- Važno je da ostanemo fokusirani, dug je put pred nama. Ne smemo da poletimo, moramo da idemo korak po korak. Sledeći meč je kup Italije, pa Atalanta. Nedostaju nam ta četiri boda da se umešamo u borbu za titulu - spušta loptu Alegri.

IZVOR: TW / juventusfc

Mladi Srbin trenutno je sa 18 pogodaka na deobi prvog mesta kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, a na toj poziciji je i vođa Lacija, Ćiro Imobile.

Od tih 18 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 24.

Autor: novosti.rs

#Italija

#Masimo Alegri

#Sport

#dušan vlahović

#fudbal

#juventus