Protesti u Kanadi sve masovniji

Ova odluka govori o tome koliku "ozbiljnu opasnost i pretnju po bezebdnost i sigurnost stanovnika" predstavljaju protesti i naglašava potrebu za podrškom sa drugih nivova i jurisdikcije vlade", naveo je gradonačelnik u izjavi.

Gradonačelnik Otave Džim Votson proglasio je vanrednu situaciju zbog desetodnevnih protesta kamiondžija koji su blokirali veliki deo kanadske prestonice.

Sve je počelo kao protest kamiondžija protiv obavezne vakcinacije i penala koji bi se plaćali ako se ne vakcinišete i pretvorilo se u opšti protest i nezadovoljstvo ovih građana protiv Vlade Kanade.

IZVOR: YT / ABC News

Votson, koji se ranije žalio da je broj demonstranata veći od broja policijaca i da oni kontrolišu situaciju, nije izneo detalje o tome koje bi mere mogle da budu uvedene, prenosi Rojters.

Protesti su bili pretežno mirni i nisu se pretvorili u nemire do sada ali je navodno bilo i pokušaja sabotaže tako što je jedna nepoznata grupa ljudi ostavljala eksere po putu kako bi sprečila prolaz kamiona što se vidi na snimku ispod.

IZVOR: YT / HMHT News

Autor: Tanjug AP

#Covid19

#Kamiondžije

#Kanada

#Otava

#kamioni

#protesti