Na taj način bi se množio bitkoin, kako se množe i miševi 🤯

Grupa kripto entuzijasta objavila je plan za ubacivanje bitkoina u miš. Kolektiv, nazvan BitMouseDAO, kaže da će projekat koristiti "tehnologiju hladnog novčanika" (čuvanje kriptovalute van mreže), a zatim generisati privatni ključ van mreže. Taj ključ će u saradnji sa biološkom kompanijom razbiti u odgovarajuću ATGC sekvencu uređenu kvaternarnim kodiranjem, koja ide u miševe radi oplodnje.

Kada se miš rodi, navodno bi imao taj privatni ključ skriven unutar svoje DNK na nekorisnom proteinu tako da miš neće biti povređen.

- U idealnom slučaju, potomci BitMousea bi takođe nosili privatni ključ - rekao je BitMouseDao u izjavi.

- Napravili bismo njihove primerke da ih prodamo na aukciji nakon što umru prirodnom smrću.

Oni tvrde da će životinjske ćelije ostati aktivne pod ovom tehnikom očuvanja",ali pošto će miš biti mrtav, nije jasno šta se podrazumeva pod "aktivnim".

- U tom trenutku, jedan bitkoin bi se podelio na više primeraka, ali čim neko razbije uzorak da bi izvukao genetske informacije i tako uklonio BitMouse, ostali primerci bi izgubili svoju vrednost. S druge strane, razbijanje primerka i uništavanje umetničkog dela možda se neće dogoditi ni kada su bitkoini bezvredni. - pišu oni.

Naravno, pošto je ovo kripto projekat o kome govorimo, uključeni su NFT-ovi, pri čemu se nezamenljivi token kreira na osnovu slike miša, i za bilo koje potomstvo miša. Anonimni „umetnik” je tvrdio da je ideja krenula dok su bili pospani.

- Jedne noći pre nekoliko nedelja, baš kada sam išao da spavam, ideja mi je proletela kroz glavu. Pošto sam umetnik kakav jesam, sledećeg jutra sam stavio ovu prolaznu ideju na papir - pišu oni.

- Tokom narednih nekoliko nedelja počeo sam da gledam okolo da vidim da li je moguće izvesti eksperiment. Bio sam uzbuđen što sam zamislio kako će to uticati na nas u budućnosti. Počelo je kao luda ideja da laboratorijski miš nosi bitkoin u svom telu - dodali su.

Autor: redportal.rs

#bitkoin

#kripto grupa

#miš