Žena koja je rodila osmorke koje su umrle odmah po rođenju preminula je u bedi. Opština će je sahraniti u takozvanom "sirotinjskom grobu".

Žena čija je tragična priča obišla svet 1996. godine preminula je od raka, i biće sahranjena o trošku opštine bez prisustva najmilijih.

Mendi Olvud proslavila se kada je 1996. godine saopštila da čeka osmorke, začete uz pomoć velikih količina lekova za plodnost. Iako su lekari savetovali da selektivno abortira barem dva fetusa kako bi ostalima dala veću šansu da prežive, Mendi je to odbila.

Kada je stigla u bolnicu i počela da se porađa, započeta je tragedija koja je dospela na sve naslovne strane. Mendi se porađala tri dana i tri noći, i rodila šest dečaka i dve devojčice. Kipros, Adam, Martin, Kesijus, Nelson, Donald, Kitali i Lejn umrli su svega nekoliko sati po rođenju.

Mendi je postala simbol tragedije među ženama koje pokušavaju da ostanu u drugom stanju, ali je izazvala i dozu gneva jer je odabrala da iznese trudnoću za koju je znala da je visokorizična. Prizori sahrane sa osam malih kovčega takođe su obišli svet.

Mendi je gostovala kod Opre Vinfri i pričala svoju priču, i dva puta se susrela sa princezom Dajanom.

"Hvala ti što barem neko vreme daješ novinama temu za pisanje, tako da ostave mene na miru", navodno joj je tada rekla princeza od Velsa.

Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/TIMELINE - WORLD HISTORY DOCUMENTARIES

Olvudova je posle gubitka dece počela da pije i uzima lekove, i dugi niz godina nije bila bliska ni sa porodicom, ni sa prijateljima.

"Čuli smo da ima rak i da je operisana, ali ne znam nikakve detalje. Onda smo saznali da je umrla", rekao je jedan njen bivši prijatelj "Sanu".

Mendi je umrla u siromaštvu i biće sahranjena o trošku opštine u takozvanom "sirotinjskom grobu". Njena porodica neće prisustvovati.

Autor: Mondo

#Mendi Olvud

#osmorke

#princeza dajana