Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 č

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile krivično delo falsifikovanje isprave.

Uhapšeni su P. V. (1963), odgovorno lice Doma zdravlja "Kovačica“, S. S. (1989) zaposlen u DŽ i D. S. (1969) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (1977) zaposlena u DŽ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (1974), S. M. (1996), A. M.  (2002), S. G. (1958) i N. G. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je P. V, kome su pomogli S. S. i  D. S., fizičkim licima D. M, S. M,  A. M, S. G,  N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.

Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R.  da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka "e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 č, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Autor: novosti.rs

#Falsifikatori

#Srbija

#Vakcina