U poslednjih godinu dana brzo je smršala i ima poteškoća u konzumiranju hrane

Tili Adams (11) iz Londona jedno je od 117.000 dece mlađe od 16 godina, koja se bore sa dugoročnim posledicam COVID-19 u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror.

Prošle godine je provela nekoliko nedelja u bolnici i stalno je odsutna iz škole jer je preslaba i bolesna da bi išla u školu. U poslednjih godinu dana brzo je smršala i ima poteškoća u konzumiranju hrane. Svi njeni problemi počeli su prošlog januara kada se zarazila koronavirusom.

View this post on Instagram

A post shared by Tillie (@tilliesjourney)

IZVOR: IG/tilliesjourney

Nakon što se mesecima borila sa teškim simptomima koronavirusa, lekari su joj rekli da ima sindrom dugog kovidijuma. Tilli koristi specijalnu cev kroz koju u organizam unosi neophodne minerale.

Sindrom dugog kojota pogađa jedno od 200 dece mlađe od 11 godina, dok se veruje da 1,87% dece između 12 i 18 godina pati od te bolesti. Za Tili su svakodnevne aktivnosti veliki teret i jedva izdržava da se penje uz stepenice, a u poslednjih nekoliko meseci više puta je gubio svest.

- Nekad sam jako ljuta, želim da idem u školu, ali mi je ponekad baš teško. Nekih dana se osećam veoma loše i umorno - rekla je Tili.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#London

#devojka

#simptomi