U nesreći je učestvovalo 15 ljudi.

Devet osoba je poginulo, a nekoliko povređeno u subotu u velikoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo šest vozila, saopštili su danas zvaničnici. Nesreća se desila kada je automobil velikom brzinom projurio kroz crveno svetlo na semaforu i u raskrsnici naleteo na više drugih vozila.

- Nikada ranije nismo videli ovakvu saobraćajnu nesreću sa ovolikim brojem žrtava - rekao je novinarima portparol policije Las Vegasa, Aleksandar Kuevas, piše Ej-Bi-Si njuz., prenosi Tanjug.

U nesreći je učestvovalo 15 ljudi, rekao je Kuevas, 2 osobe su sa lica mesta nesreće prevezene u bolnicu, gde je jedna od njih kasnije preminula, naveo je Kuevas, dok se druga osoba nalazi u kritičnom stanju. Među žrtvama ima i dece.

Zvaničnici su saopštili da je brzina bila uzrok ove nesreće. Kuevas je takođe dodao da su svedoci nesreće videli da je auto prošao kroz crveno svetlo.

- I, uz to, udario je u više vozila i, nažalost, bio je to haotičan događaj - rekao je Kuevas.

Među poginulima je i vozač automobila koji je izazvao nesreću, saopštili su zvaničnici.

- Naše misli i naše molitve su sa porodicama koje doživljavaju ogroman i nepotreban gubitak zbog neopreznog čina - rekla je članica gradskog veća Severnog Las Vegasa, Pamela A. Gojns-Braun.

Autor: Telegraf.rs

#automobil

#las vegas

#nesreća